Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
24. 03. 2016
I z ošklivých věcí můžeme udělat krásné! Tak jako se toho ujali v Muzeu Čokolády a Marcipánu v Táboře:)
Grand Restaurant
19. 03. 2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Grand Restaurant
15. 03. 2016
Dortíky? Ba ne, to jsou bio mýdla, jen trochu gastronomicky designované!
Grand Restaurant
11. 03. 2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Grand Restaurant
07. 03. 2016
To není žádný dort, ale voskové svíčkové "srdce pro Václava Havla"...
Grand Restaurant
04. 03. 2016
V Livignu, na horské farmě La Tresenda, se můžete projet na lamě nebo si koupit gastronomická eko-mýdla v podobě lízátek či dortíků:)
Grand Restaurant
01. 03. 2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

Grand Restaurant
26. 02. 2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Grand Restaurant
23. 02. 2016
Opravdovy nefalsovany soulet ochutnate v cele republice pouze v hotelu Tanzberg v Mikulove. Fazolky nakladane 2-3 dny ve slane vode, kroupy, cesnek, kachnicka...vse jak ma byt!
Grand Restaurant
19. 02. 2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.

Grand Restaurant
16. 02. 2016
Takhle oteviraji a serviruji vino v tirolskem OtzTalu na biofarme ve 2.350 m nadmorske vysce
Grand Restaurant
12. 02. 2016

V září roku 2015 vařila iniciativa Zachraň jídlo u Národního divadla tzv. Křivou polévku, jejíž hlavní ingrediencí byla neestetická zelenina. Tato zelenina je pro obchody málo lákavá, protože ji podle nich zákazníci nechtějí, a proto by se na stůl k lidem nikdy nedostala. Rozdalo se všech 2000 porcí a happening splnil svůj účel!

Grand Restaurant
09. 02. 2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Grand Restaurant
09. 02. 2016
Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.
Grand Restaurant
05. 02. 2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...

Grand Restaurant
02. 02. 2016
Stačí tak málo: 3-4 druhy pečiva, bylinkové máslo jako součást stolování. Potêší a restauraci zas až tolik nezatíží. Chateau St. Havel
Grand Restaurant
29. 01. 2016

Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla. Tak chutná taste-waste.

29. 01. 2016
Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla.
Grand Restaurant
25. 01. 2016
Menu restaurace 20 m pred prazskou ZOO. Nase zviratka, tedy ta ziva, jsou navstevovana v zime predevsim Slovany.
Grand Restaurant
22. 01. 2016

Co uděláte, když přijdete z nákupu? Nahrnete vše bezmyšlenkovitě do lednice? Pozor na to, některé druhy zeleniny a ovoce tam nepatří, protože rychleji podléhají zkáze v zimě. Jsou to třeba okurky, rajčata nebo banány. Více se dozvíte v rozhovoru s organizací Zachraň jídlo, který vznikl v rámci projektu Nejsem plýtvák.



 
Dobré jídlo je jako dobrý sex – čím více se vám ho dostává, tím více si ho žádáte.
Gael Greenová
Top