Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
03. 05. 2016
Humr ("vysavač mršin z mořského dna") patří k nejdražším pokrmům na světě, a nejchutnějším. Moc soli a koření mu na talíři rozhodně neprospívá.
Grand Restaurant
29. 04. 2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

29. 04. 2016
"Paběrkování" je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy! Odesláno z iPhonu
Grand Restaurant
26. 04. 2016

Řeřicha patří podle nutricionistů k nejzdravějším zeleninám na světě a přitom vypěstovat si ji můžete snadno v misce za oknem. 

Grand Restaurant
22. 04. 2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)

Grand Restaurant
20. 04. 2016
Latinskoamerická kuchyně je stále více trendy. Velké oblíbenosti se těší především "ceviche" - pokrm ze syrového rybího masa několik hodin marinovaného v citronové nebo limetové šťávě. Kyselina citronová způsobuje, že v mase proběhne denaturace a stává se měkčím a chutnějším. Tradičně se podává s cibulkou, chilli papričkami a koriandrem.
Grand Restaurant
15. 04. 2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Grand Restaurant
12. 04. 2016
3 paprikové studené omáčky. Žlutá, červená, zelená. Jak jednoduchá a chatná příloha k rybě! (Hostaria, Praha 2)
Grand Restaurant
08. 04. 2016

Pražský hrad, 4 hektary, 44 stánků, 18.000 návštěvníků: X. jubilejní ročník největší gastronomické události proběhne 27.5.-29.5.2016. Vstupenky jsou již týden v předprodeji, tak neváhejte a zajistěte si svůj vstup za zvýhodněnou cenu! 

Grand Restaurant
05. 04. 2016
Jaro a trochu i zachvěvy léta jsou tady!
Grand Restaurant
31. 03. 2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Grand Restaurant
29. 03. 2016
U Trojského zámku uz se jaro chystá. Snad budou třešně sladké jako loni.
Grand Restaurant
24. 03. 2016
I z ošklivých věcí můžeme udělat krásné! Tak jako se toho ujali v Muzeu Čokolády a Marcipánu v Táboře:)
Grand Restaurant
19. 03. 2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Grand Restaurant
15. 03. 2016
Dortíky? Ba ne, to jsou bio mýdla, jen trochu gastronomicky designované!
Grand Restaurant
11. 03. 2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Grand Restaurant
07. 03. 2016
To není žádný dort, ale voskové svíčkové "srdce pro Václava Havla"...
Grand Restaurant
04. 03. 2016
V Livignu, na horské farmě La Tresenda, se můžete projet na lamě nebo si koupit gastronomická eko-mýdla v podobě lízátek či dortíků:)
Grand Restaurant
01. 03. 2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

Grand Restaurant
26. 02. 2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top