Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
07. 02. 2017
Čerstvé ústřice nebo telecí řízek dnes nabízí karlovarská slavná Embassy. Jedli tu i Michael Douglas či Mia Farrow a další významní hosté filmového festivalu. V těchto dnech je na kolonádě ale klidněji.
Grand Restaurant
02. 02. 2017

V roce 1942 vybízely americké billboardy k uchovávání přepáleného tuku. Sloužil k výrobě výbušnin a kulometů. V takovém případě je ale možná lepší plýtvat.

Grand Restaurant
31. 01. 2017
Jaký to krásný jazyk je ten náš češtin!
Grand Restaurant
27. 01. 2017

Umělci vytvořili "mořské dno" z materiálů, kterých je v moři plno, avšak do něj rozhodně nepatří: plastové lahve, odpadky, staré boty, víčka a mnoho dalšího! Chtějí tak přimět lidi k zamyšlení.

Grand Restaurant
24. 01. 2017
Stačí tak málo, třeba jen půlka korku jako podložka pod příbor a nemusí se pokladat přímo na stůl to co si pak dáváme do pusy...
Grand Restaurant
20. 01. 2017

Tak takhle vypadá konzumní společnost! Přes 30 druhů koly na výběr a stovky dalších nápojů vám "načepuje" automat v americkém multikině. Opravdu toho potřebujeme tolik?!

Grand Restaurant
17. 01. 2017
Tomu říkám pochopení "Baroka na talíři" v mezinárodních souvislostech! Zelňačka podle chefa Viktorina z Brněnského Rynku: Maďarská paprika, tuřanské zelí, italská salsiccia a francouzský crème fraîche...
Grand Restaurant
13. 01. 2017

Tento ubrousek byl vyroben ze 100% recyklovaného materiálu. V minulosti to mohl být prohraný lístek na loterii nebo otravný manuál na sestavení nábytku. Alespoň to se na něm píše:)

Grand Restaurant
10. 01. 2017

Japonská gastronomie má mnoho skrytých významů a poselství. Každý pokrm v sobě ukrývá nějaký vzkaz nebo ponaučení. Tady opravdu jíme nejdříve očima...

Grand Restaurant
06. 01. 2017

Michelinská La Degustation Bohême Bourgeoise také umí vařit ze zbytků! Smažená vepřová kůže, pyré z kysaného zelí, maldonská sůl a luční bylinky. Voilà!

Grand Restaurant
03. 01. 2017
Jako bonmot je to pěkné, ale teď po vánocích? Raději méně cukrů a více vitaminu C, více pohybu a třeba bude "life longer"...
Grand Restaurant
30. 12. 2016

Takhle to dopadne, když si v Americe objednáte dezert. Dostanete třípatrový mrkvový dort, ze kterého by se najedla celá rodina. A nejen to, v supermarketech je vždy výhodnější kupovat XXL mléka a vůbec všechny ostatní potraviny v maxi-velikostech. Systém vás nutí buď k přejídání nebo k plýtvání:(

Grand Restaurant
27. 12. 2016
Kapra, řízek, latkes nebo šoulet. Ať si dá každý podle svého gusta co chce. Ale všeho s mírou.
Grand Restaurant
26. 12. 2016
Na našem romantickém "Staromáku" jsou prý nejkrásnější vánoční trhy v Evropě. Na své si přijdou i milovníci vepřového na rožni!
Grand Restaurant
20. 12. 2016
Vánoční trhy na pražském Staromáku prý patří k nejkrásnějším v Evropě. Určitě potěší i milovníky vepřového na rožni! Náš apetit se nezapře...
Grand Restaurant
15. 12. 2016

V tak trochu hipsterském podniku Eska rozbité nádobí nevyhazují. Naopak. Součástí jejich image je záměrně na nich podávat třeba malé "amuse bouche". Proč ne?!:)

Grand Restaurant
13. 12. 2016
Prosinec (December) má v sobě písmenko "r" tolik důležité pro kvalitu ústřic. Sézóna je v plném proudu!
Grand Restaurant
08. 12. 2016

Berlínská restaurace "Beze zbytku šťastný" doslova praská ve švech. A to se tady vaří výhradně ze surovin na hranici expirace, zbytků, odkrojků a "ošklivé" zeleniny. Tříchodové menu vás tady přijde na nějakých 20€ a je to opravdový kulinářský požitek!

Grand Restaurant
06. 12. 2016
Tak na Letne (ulice M. Horakove) si muzete vybrat jehneci/teleci nebo kureci. Takovy luxus vam malokdo v Praze nabidne!
Grand Restaurant
01. 12. 2016

Grand Restaurant Festival je právě v prodeji! 91 restaurací, 36 měst, 14 krajů. Vstupenky od 250,-Kč. Pokud toužíte ochutnat a zároveň chcete udělat radost svým blízkým, dopřejte si společně unikátní zvýhodněnou degustaci nebo zábavné Mňam Zážitky. Kupte originální vánoční dárek!



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top