Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
21. 11. 2017
“Make food not war” aneb dezert á la Elena Arzak z Baskicka
Grand Restaurant
17. 11. 2017

Další umělecké dílo! Tentokrát z nasbíraných mořských lastur. No není to nádhera?

Grand Restaurant
14. 11. 2017
Dýňové lasagne se sýrem. Překvapí i potěší v Cafe de Paris.
Grand Restaurant
11. 11. 2017

Nevyhazujte korky od vína! Dají se použít jako krásná dekorace, můžete s nimi vytvářet umělecká i praktická díla nebo je znovu využít v kuchyni či na zahradě:)

Grand Restaurant
07. 11. 2017
V USA mu také říkají Kale, moje babička zase Kél. Ma 4x více karotenů než brokolice a spoustu vitamínů. Vydrží v záhonu až do zimy.
Grand Restaurant
04. 11. 2017

Kovář udělal držák na víno a skleničky ze starých koňských podkov. Umělecké dílo!

Grand Restaurant
31. 10. 2017
Vodu z islandského ledovce "ochucenou" kousky jedlého zlata - i to může zvídavý gastronaut v Praze ochutnat.
Grand Restaurant
27. 10. 2017

Takovouhle krásnou kabelku vyrobenou ze zátek od plechovek prodávají ve slavném muzeu moderního umění MoMA v New Yorku za pěkně tučnou cenu!

Grand Restaurant
24. 10. 2017
To je dietka! Bábovčička ke kávě - na jedno zakousnutí! Restaurant Field září i v detailu!
Grand Restaurant
21. 10. 2017
Tzv. mukhwas se podává v Indii po jídle. Je to sladko-pikantní digestivní pochoutka ze semínek a oříšků.
Grand Restaurant
17. 10. 2017

Feta je vynikající a typický řecký sýr. Zkušený restauratér však dokáže zrecyklovat i plechovku od fety jako dekoraci své hospůdky. (Cadaques)

Grand Restaurant
13. 10. 2017

Tradiční ghanský kroj vyrobený z víček od ginu. Známý ghanský sochař takto poukazuje na konzumní společnost, plýtvání a obchod s otroky (v historii se v Ghaně gin měnil za otroky a později hrál roli i v určování sociálních vrstev obyvatelstva).

Grand Restaurant
10. 10. 2017
Zákusky v rekonstruované vile Jana Wericha na Kampě. Nevypadají vůbec špatně. Paní Meda Mládková to tu nastavila správně, stejně jako v "Sováčích".
Grand Restaurant
06. 10. 2017

Máte doma nějakou listovou zeleninu či čerstvé bylinky a nevíte co s nimi? Už začínají vadnout? Tak zkuste pesto, to nikdy nezklame! Stačí k tomu jen olej, oříšky, tvrdý sýr, sůl a česnek, vše rozmixovat a voilà! -Máte jak ochutit salát, ozdobit steak či připravit rychlé těstoviny.

Grand Restaurant
03. 10. 2017
Trochu másla ve tvaru mini-bábovky potěší oko i pusu.
Grand Restaurant
29. 09. 2017

Barevný podzim už je tu! Dejte si chvíli práce a nasbírejte ořechy - budou vám odměnou po celý rok! Pavel Maurer je loupe doma u televize a pak dělá např. ořechovou bábovku nebo je přidává ráno dětem do jogurtu:)

Grand Restaurant
26. 09. 2017
Tohle nejsou žluté špinavé prsty od kouření. Je doba ořechů a můžete si tohle "super food" nasbírat často i kolem veřejné cesty nebo v parku.
Grand Restaurant
23. 09. 2017

Neplýtvat je správné, ale všechno má svoji životnost... Doma dělaly krásu již dost dlouho, teď už patří zase přírodě!

Grand Restaurant
19. 09. 2017
Dobře vychlazené šampaňské, sekt, cava či prosecco to je základ. Takhle láká jedna hospůdka hosty v romantickém francouzském Orange.
Grand Restaurant
15. 09. 2017

Nevyhazujte rybí hlavy a kosti! Když se krásně opečou a pak z nich uděláte silný vývar, budete mít úžasný základ na rybí polévku!



 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top