Poslední Mňam Tour do Katalánska vypukne již tento čtvrtek! A co nás čeká? Tak například rozeznat hovězí tatarák od rajčatového - receptura slavných bratří Adrià nám pěkně zamotá hlavu:)
V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.
Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!
Růže byly v minulosti vysazovány u vinohradů jako přírodní indikátor případných "nemocí" révy vinné. Dnes jsou to především estetické doplňky vinic. Potěší.
Zázračná juka! Zbavuje tělo jedovatých látek, přispívá k dokonalejšímu vstřebávání živin, zlepšuje trávení, posiluje a reguluje vyměšovací procesy. Dá se připravit na nespočet způsobů a chutná skvěle:)
Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!
To, že vám jablíčka ze zahrady brzy shnijí, je rozhodně správně! Je to totiž důkaz, že nejsou nijak chemicky ošetřena. Jíst už se sice nedají, ale stále je můžete hodit na kompost:)
Za každou porci špaget all'Amatriciana pošlou restauratéři 2 Eura na obnovu zemětřesením zničeného městečka Amatrice. Když to udělaji všechny italske podniky v Česku je to za měsíc 30 milionů, když celý svět, je to několik miliard. Amatrice dalo světu skvělou omáčku. Teď mohou gastronauti "něco" vrátit.
Koupili jste si nový příbor a ten starý se chystáte vyhodit? Newejstujte! Podívejte, jaký krásný šperk se dá vyrobit třeba z vidličky! Raději si to 2x rozmyslete než něco hodíte do koše!