Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
23. 10. 2015
I moje zahrada se pripravuje na dýňovou polévku intenzivneji nez na Halloween
Grand Restaurant
20. 10. 2015
Není pivo jako pivo. Některá by se dala snadno poplést s vínem či nějakým likérem. To naše - české - je ale stejně nejlepší:)
Grand Restaurant
16. 10. 2015
Čokoládová tlačenka. Proč ne?
Grand Restaurant
13. 10. 2015
Jak poznat čerstvost? - Řiďte se všemi smysly! Příliš mořské vůně nebývá dobrým znamením, ryba by měla být lesklá, pevná, pružná na dotek a hodně prozradí i její oči
Grand Restaurant
09. 10. 2015
Nejen "tekouci cas", ale i "tekouci příbor" namaloval mistr surrealismu Salvador Dalí.
Grand Restaurant
06. 10. 2015
Stále větším trendem je v poslední době peruánská kuchyně. Její fusion s japonskou neboli "nikkei" uz asi znáte, ale říká vám něco i "chifa"? To je totiž zase propojení s čínskou kuchyní a opravdu to stojí za to!
Grand Restaurant
02. 10. 2015
Az si nekdy date jamon (iberskou sunku) nikdy s cervenym vinem! Champagne, cava, sekt a nebo velmi suche bile sherry. To je nejvhodnejsi parovani.
Grand Restaurant
29. 09. 2015
Další Mňam Tour je za námi! V barcelonském BistrEau se přímo kouzlilo. Ochutnali jsme plankton, zažili fine dining o 39ti chodech, navštívili celkem 4 katalánská města... Příště se můžete přihlásit i vy! Více na www.mnamtour.cz
Grand Restaurant
22. 09. 2015
Tak takhle to vypadá na trhu v lotyšské Rize: závěje borůvek, klikví, brusinek a dalších přírodních antioxidantů. 1kg = 1€ !!!
Grand Restaurant
15. 09. 2015
I obyčejný čaj se může stát malým uměleckým dílem, a nejen vizuálně! "Okořeňte" si chvilku pro sebe: přidejte do něj třeba hřebíček, skořici, badyán, jablko či trochu lesního ovoce:)
Grand Restaurant
11. 09. 2015
Vzdy mne potesi kreativita v kuchyni, ale i v designu. Bistro 8 nejen dobre vari, ale ma take mily smysl pro humor.
Grand Restaurant
08. 09. 2015
V jednom zapadlém baru v Petrohradě mají panáky podle abecedy. Stačí si jen složit slovo a podle toho vám je přinesou. Chuťově je to také zážitek: fialka, heřmánek, dýně, aloe vera, eukalyptus, citronová tráva, zázvor, růže, fenykl...
Grand Restaurant
04. 09. 2015
Maxipes Fík by si nejspis tyhle cerstve fiky nedal. Ja ano. (Odpustte pokus o slovni hricku :-(((
Grand Restaurant
01. 09. 2015

Jedno z našich "přikázání" filosofie Nejezte blbě zní: Vracejme se k rodinnému stolu. První školní den je ideální příležitostí pro jeho připomenutí.

Grand Restaurant
28. 08. 2015
Ryby na trhu vždy zaznamenáte nejdříve čichem. Někteří prodejci chtějí potěšit i oči.
Grand Restaurant
25. 08. 2015
Také v létě milujete vychlazený vodní meloun? A věděli jste, že ten pravý poklad se skrývá v jeho slupce? Podle čínské medicíny se mají slupky vyvařit a "šťáva" vypít. Má vysoké antioxidační účinky, zlepšuje metabolismus a podporuje imunitu, urychluje hojení ran...
Grand Restaurant
20. 08. 2015
V nekterych restauracich umi pripravit skvele rybi hlavy. Ja to tedy nemusim...
Grand Restaurant
18. 08. 2015
Francouzi milují šneky po burgundsku, severní Katalánci si zase potrpí na větší, mořské, i jen tak za studena jako tapas s domácí lehce pikantní omáčkou
Grand Restaurant
14. 08. 2015

K vlastnoruční úpravě pivního sýra patří v pověstné hospodě U Zlatého tygra - vždy štamprle s pivní pěnou. Clinton, Havel & Hrabal si tu také pochutnali.

Grand Restaurant
11. 08. 2015
Také je vám takové horko, že ani nemáte hlad? Omrzely vás saláty? Zkuste dipy! Jsou skvělé s pečivem anebo jen tak s nakrájenou zeleninou. Dají se dělat na nespočet způsobů, stačí se podívat co vám zbylo v lednici... sušená rajčata, avokádo, bílý jogurt, tuňák v konzervě, cibulka, cizrna...


 
Až budou obsluhovat roboti, bude vhodné je na chvíli vypnout.
Anonym
Top