Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
22. 09. 2015
Tak takhle to vypadá na trhu v lotyšské Rize: závěje borůvek, klikví, brusinek a dalších přírodních antioxidantů. 1kg = 1€ !!!
Grand Restaurant
15. 09. 2015
I obyčejný čaj se může stát malým uměleckým dílem, a nejen vizuálně! "Okořeňte" si chvilku pro sebe: přidejte do něj třeba hřebíček, skořici, badyán, jablko či trochu lesního ovoce:)
Grand Restaurant
11. 09. 2015
Vzdy mne potesi kreativita v kuchyni, ale i v designu. Bistro 8 nejen dobre vari, ale ma take mily smysl pro humor.
Grand Restaurant
08. 09. 2015
V jednom zapadlém baru v Petrohradě mají panáky podle abecedy. Stačí si jen složit slovo a podle toho vám je přinesou. Chuťově je to také zážitek: fialka, heřmánek, dýně, aloe vera, eukalyptus, citronová tráva, zázvor, růže, fenykl...
Grand Restaurant
04. 09. 2015
Maxipes Fík by si nejspis tyhle cerstve fiky nedal. Ja ano. (Odpustte pokus o slovni hricku :-(((
Grand Restaurant
01. 09. 2015

Jedno z našich "přikázání" filosofie Nejezte blbě zní: Vracejme se k rodinnému stolu. První školní den je ideální příležitostí pro jeho připomenutí.

Grand Restaurant
28. 08. 2015
Ryby na trhu vždy zaznamenáte nejdříve čichem. Někteří prodejci chtějí potěšit i oči.
Grand Restaurant
25. 08. 2015
Také v létě milujete vychlazený vodní meloun? A věděli jste, že ten pravý poklad se skrývá v jeho slupce? Podle čínské medicíny se mají slupky vyvařit a "šťáva" vypít. Má vysoké antioxidační účinky, zlepšuje metabolismus a podporuje imunitu, urychluje hojení ran...
Grand Restaurant
20. 08. 2015
V nekterych restauracich umi pripravit skvele rybi hlavy. Ja to tedy nemusim...
Grand Restaurant
18. 08. 2015
Francouzi milují šneky po burgundsku, severní Katalánci si zase potrpí na větší, mořské, i jen tak za studena jako tapas s domácí lehce pikantní omáčkou
Grand Restaurant
14. 08. 2015

K vlastnoruční úpravě pivního sýra patří v pověstné hospodě U Zlatého tygra - vždy štamprle s pivní pěnou. Clinton, Havel & Hrabal si tu také pochutnali.

Grand Restaurant
11. 08. 2015
Také je vám takové horko, že ani nemáte hlad? Omrzely vás saláty? Zkuste dipy! Jsou skvělé s pečivem anebo jen tak s nakrájenou zeleninou. Dají se dělat na nespočet způsobů, stačí se podívat co vám zbylo v lednici... sušená rajčata, avokádo, bílý jogurt, tuňák v konzervě, cibulka, cizrna...
Grand Restaurant
07. 08. 2015
Tres crostons - chleba - je popularni v katalanskem regionu Emporda. Proslavil jej Salvador Dali, ktery s nim vyzdobil sve surrealisticke muzeum, nektere pekarny stale nabizeji, rika se mu take - funeral bread - podaval se na pohrebnich trachtach...
Grand Restaurant
04. 08. 2015
Tak trochu jiný tatarák. Takhle ho připravují v Mozaice v pražské Sokolovské ulici: bez přepálených topinek a podle vlastní receptury s kapkou koňaku
Grand Restaurant
01. 08. 2015
Dame si dnes rybu nebo zajice? Zalezi samozrejme na sezone, chuti a lokalite, kde se nachazime...
Grand Restaurant
28. 07. 2015
Není nad českou klasiku! Domácí tvarohové lívanečky s lesním ovocem ve vyhlášené restauraci Hájenka v Hrabalově Kersku. Mezi jejich speciality patří také muflon a divočák!
Grand Restaurant
21. 07. 2015
Takhle vypadá tradiční snídaně Maledivanů: tuňák na několik způsobů s domácím chlebem chapatti.
Grand Restaurant
17. 07. 2015
A pak, ze Rekove neumeji setrit! Plechovka od oblibeneho syru feta slouzi v ramci home-recyklace jeste spoustu let...
Grand Restaurant
14. 07. 2015
Ve vyhlášené karlovarské restauraci Promenáda jsou na zvěřinu odborníci, ne náhodou zde již jedla nejedna světová filmová hvězda.
Grand Restaurant
10. 07. 2015
Jiny kraj, jiny mrav. Kazdy ma svoje chute a tez jine moralni zasady a zvyklosti...


 
Láska je omáčka, která teprve dá každému masu chuť.
Francouzské přísloví
Top