Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
28. 03. 2017
Parkoviště pro lázeňské konvičky hostů v Marianských Lázních. Z hlediska gastronomického jde jen o to zvolit ten správný pramen.
Grand Restaurant
25. 03. 2017

Smažené rýžové arancini, jejichž základem je šafránové rizoto se "zbytky z kuchyně" a alioli. Ořezy z mrkve, zbytky hub a cibule... voilà - dokonalé amuse bouche!

Grand Restaurant
21. 03. 2017
Předposlední langoš v roce 1968 na Balatonu, posledni před týdnem na Štrbskem plesu. Domácí, ručně hnětený -skvělý!
Grand Restaurant
16. 03. 2017

Povadlá zelenina se vždy dá rozmixovat spolu s cizrnou a dostanete tak úžasný hummus. Zbytek "odkrojků" můžete přidat například k vařeným fazolím, pomačkat a usmažit lahodné "kofty". Doplníte čerstvým salátem a o oběd je postaráno!

Grand Restaurant
14. 03. 2017
Pirohy plněné "zemiakovou" kaší, zalité bryndzou a sypané popraženou slaninkou...i trocha čerstvé pažitky potěší. Dietka chudých - chuťová bomba!
Grand Restaurant
10. 03. 2017

V karibské džungli se pije 100% dešťová voda. Okysličená, bez chloru a škodlivin. Vše co hledáme, nalezneme v přírodě.

Grand Restaurant
07. 03. 2017
Zlaté italské ručičky...hned vše lépe chutná!
Grand Restaurant
04. 03. 2017

Věděli jste, že mangold se dá využít mnoha způsoby aniž byste jakoukoliv jeho část vyhodili? Stopky můžete třeba obalit v tempuře a z lístků zase udělat domácí pesto!

Grand Restaurant
28. 02. 2017
I zvířata musí jíst! Na tuhle díru se skrytými larvami musel ťukat hodně ostrý zobák. Pec pod Sněžkou.
Grand Restaurant
26. 02. 2017
Jaké jsou žhavé gastronomické trendy pro rok 2017? 1) TRANSPARENTNOST – Zákazník o sebe více pečuje a chce přesně vědět z čeho se produkt, který kupuje skládá, jakými procesy prošel a odkud pochází. 2) TISKÁRNA NA JÍDLO – Již jsme o tom psali ve včerejším článku – rozjíždí se trend naprogramovaných mašin doslova tisknoucích pokrmy ve 3D. 3) NÁKUPY ON-LINE – Tento rok pravděpodobně zažije nákup potravin po internetu, objednávky dovozu jídla domů atd. svůj vrchol 4) RESTAURACE SE ZAMĚŘENÍM POUZE NA JEDINOU INGREDIENCI – Konzervy, zrající masa, vejce, avokádo – už nyní jsou jich spousty! 5) „REINKARNACE“ SUROVIN – Znovu se začnou užívat „zapomenuté“ suroviny jako např. kurkuma či zázvor 6) BOOM MÁLO ZNÁMÝCH KUCHYNÍ – Lidé jsou čím dál odvážnější a zvídavější, proto na trh pronikají kuchyně jako korejská, africká či filipínská 7) SPOLEČNÁ MENU – Gastronauti rádi ochutnávají mezi sebou, stolování je společenskou záležitostí a zároveň je zajímá ochutnat toho co nejvíce – trendem je tedy objednávat více pokrmů po malých porcích a podělit se o ně 8) VŠE JE JEDLÉ – Již se nezpracovávají pouze exkluzivní ingredience, naopak, kuchaři jsou kreativní, vracejí se k tradicím, zkouší nové suroviny, i ty zdánlivě „nepoužitelné“. „Taste waste“ vládne světem!
Grand Restaurant
24. 02. 2017

Už jste někdy slyšeli o "cenote"? Voda, kterou užívají v džungli na Yucatánu se přefiltruje prostřednistvím rostlin a půdy a zase čistá vyvěrá na povrch. 100% přírodní recyklace.

Grand Restaurant
21. 02. 2017
Žraločí hamburger? Na břehu Dunaje asi půjde o jinou rybu. Každopadně tenhle lidový minibillboard na chodníku slibuje velkou kreativitu šéfkuchaře.
Grand Restaurant
17. 02. 2017

Miura si zakládá na kreativitě i v oblasti neplýtvání. Vemínko byla dříve běžná surovina, dnes ji však jen málokdo umí a chce zpracovat, ačkoliv je jemné, levné a chutné! "Reinkarnují" i další nevyužívané potraviny jako např. jehněčí vnitřnosti, kišku či podmáslí.

Grand Restaurant
14. 02. 2017
Není nad to, když v měsících, které mají ve svém jménu písmeno "r" svítí tohle sluníčko. (Napr. FebRuary, MaRch, ApRil...)
Grand Restaurant
10. 02. 2017

NBA či NHL berou Američané jako jednu velkou "žranici". Často přes hory hot dogů a piv ani není vidět zápas. Vědci prokázali, že člověk sní mnohem víc, když se místo jídla soustředí na něco jiného a za velkou louží jsou toho důkazem. Jedí za chůze, v kině, při práci i na sportovních utkáních. Obezita je tam jednou z nejrozšířenějších příčin smrti.

Grand Restaurant
07. 02. 2017
Čerstvé ústřice nebo telecí řízek dnes nabízí karlovarská slavná Embassy. Jedli tu i Michael Douglas či Mia Farrow a další významní hosté filmového festivalu. V těchto dnech je na kolonádě ale klidněji.
Grand Restaurant
02. 02. 2017

V roce 1942 vybízely americké billboardy k uchovávání přepáleného tuku. Sloužil k výrobě výbušnin a kulometů. V takovém případě je ale možná lepší plýtvat.

Grand Restaurant
31. 01. 2017
Jaký to krásný jazyk je ten náš češtin!
Grand Restaurant
27. 01. 2017

Umělci vytvořili "mořské dno" z materiálů, kterých je v moři plno, avšak do něj rozhodně nepatří: plastové lahve, odpadky, staré boty, víčka a mnoho dalšího! Chtějí tak přimět lidi k zamyšlení.

Grand Restaurant
24. 01. 2017
Stačí tak málo, třeba jen půlka korku jako podložka pod příbor a nemusí se pokladat přímo na stůl to co si pak dáváme do pusy...


 
Pít a potom pracovat a pracovat a potom pít – jaký to krásný život.
Romain Rolland
Top