Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
21. 10. 2017
Tzv. mukhwas se podává v Indii po jídle. Je to sladko-pikantní digestivní pochoutka ze semínek a oříšků.
Grand Restaurant
17. 10. 2017

Feta je vynikající a typický řecký sýr. Zkušený restauratér však dokáže zrecyklovat i plechovku od fety jako dekoraci své hospůdky. (Cadaques)

Grand Restaurant
13. 10. 2017

Tradiční ghanský kroj vyrobený z víček od ginu. Známý ghanský sochař takto poukazuje na konzumní společnost, plýtvání a obchod s otroky (v historii se v Ghaně gin měnil za otroky a později hrál roli i v určování sociálních vrstev obyvatelstva).

Grand Restaurant
10. 10. 2017
Zákusky v rekonstruované vile Jana Wericha na Kampě. Nevypadají vůbec špatně. Paní Meda Mládková to tu nastavila správně, stejně jako v "Sováčích".
Grand Restaurant
06. 10. 2017

Máte doma nějakou listovou zeleninu či čerstvé bylinky a nevíte co s nimi? Už začínají vadnout? Tak zkuste pesto, to nikdy nezklame! Stačí k tomu jen olej, oříšky, tvrdý sýr, sůl a česnek, vše rozmixovat a voilà! -Máte jak ochutit salát, ozdobit steak či připravit rychlé těstoviny.

Grand Restaurant
03. 10. 2017
Trochu másla ve tvaru mini-bábovky potěší oko i pusu.
Grand Restaurant
29. 09. 2017

Barevný podzim už je tu! Dejte si chvíli práce a nasbírejte ořechy - budou vám odměnou po celý rok! Pavel Maurer je loupe doma u televize a pak dělá např. ořechovou bábovku nebo je přidává ráno dětem do jogurtu:)

Grand Restaurant
26. 09. 2017
Tohle nejsou žluté špinavé prsty od kouření. Je doba ořechů a můžete si tohle "super food" nasbírat často i kolem veřejné cesty nebo v parku.
Grand Restaurant
23. 09. 2017

Neplýtvat je správné, ale všechno má svoji životnost... Doma dělaly krásu již dost dlouho, teď už patří zase přírodě!

Grand Restaurant
19. 09. 2017
Dobře vychlazené šampaňské, sekt, cava či prosecco to je základ. Takhle láká jedna hospůdka hosty v romantickém francouzském Orange.
Grand Restaurant
15. 09. 2017

Nevyhazujte rybí hlavy a kosti! Když se krásně opečou a pak z nich uděláte silný vývar, budete mít úžasný základ na rybí polévku!

Grand Restaurant
11. 09. 2017
Chmel už roste i v naší ulici mezi roštím. Je jasné, že jsme opravdu pivní velmoc nejen ve spotřebě.
Grand Restaurant
08. 09. 2017

Nevíte co s měkkými rajčaty? Už vás omrzela rajčatová omáčka? Zkuste studené letní gazpacho! Je jednoduché a úžasně osvěžující!

Grand Restaurant
05. 09. 2017
Růže - starodávný přírodní indikátor zdravé révy vinné. Když nechřadne květina víno je ok!
Grand Restaurant
01. 09. 2017

Skleničky od jogurtu, pár starých prkének a mušle nasbírané u moře... A děti mají o zábavu postaráno!

Grand Restaurant
29. 08. 2017
16tý ročník soutěže Česká biopotravina - už je ochutnáno, změřeno, vyhodnoceno! Vítězové budou vyhlášeni 1.září.
Grand Restaurant
26. 08. 2017

Pár zrezivělých příborů po babičce a jaká je z toho umělecká dekorace do kuchyně!

Grand Restaurant
22. 08. 2017
Na některých trzích ve Středozemí se drží místní prodejci tradičního vážení. Aby digital neblaze neinfikoval zeleninu. A je to i zábavnější.
Grand Restaurant
19. 08. 2017

Taste-Waste svícen ze skořápek od ústřic se dá ve Španělsku prodat za pěkně tučnou sumu!

Grand Restaurant
16. 08. 2017
Mohou sloužit pořád


 
Buď je otevírání vína a jeho pití obřadem, blažeností anebo není ničím.
Miroslav Horníček
Top