Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
01. 07. 2016

Nedopalky zabíjí. Věděli jste, že každý odhozený filtr znečistí až 500l mořské vody?

Grand Restaurant
28. 06. 2016

Uvnitř vyplechované, zvenčí dřevěné staré chlaďáky (předchůdce elektrických ledniček) nepatří na smetiště! V luxusní stylové restauraci "zahrají" design, ale i uchovají víno ve stabilní teplotě. Zero Waste.

Grand Restaurant
24. 06. 2016

Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.

Grand Restaurant
21. 06. 2016
Houskový knedlík a klobása s ušlechtilou plísní? Ba ne. Je to hořká čokoláda posypaná praškovým cukrem a bageta s olivovým olejem. Malá gastronomická pocta surrealismu ve městě Salvadora Dalí.
Grand Restaurant
17. 06. 2016

Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)

Grand Restaurant
14. 06. 2016
Kdo by to řekl, že tahle zmrzlina je s příchutí husích/kachních jater? Další mistrovský kousek pana Töpfera nemá chybu.
Grand Restaurant
10. 06. 2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.

Grand Restaurant
07. 06. 2016
Vypadá jako "bažant" s užšim koncem. Ale - Pije se z něj víno ve Španělsku už od středověku přímo tenkým proudem do pusy. Ušetřite za sklenky, víno okysličíte a mužete pít v kolektivu bez hygienickych obav :-)))
Grand Restaurant
04. 06. 2016

Je libo květinové šaty? :)

Grand Restaurant
31. 05. 2016
Vegetariani byli pozvani na maso a naopak. Etnosvět, U Štěpana, Gran Fierro, Husí jatra, Angusfarm... Kdo vyhral?
Grand Restaurant
27. 05. 2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Grand Restaurant
24. 05. 2016
Vegetarianský den. Řepa je superfood za supercenu. Ale tu kvalitu je třeba sledovat i u farmářů!
Grand Restaurant
20. 05. 2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Grand Restaurant
17. 05. 2016
Jamón - nejslavnější španělská sušená šunka z iberijských prasat krmených žaludy. Všimněte si malého rozdílu v barvě levého a pravého proužku masa. I takový detail je projevuje v chuti a ceně této delikatesy.
Grand Restaurant
13. 05. 2016

V restauraci Piano Nobile v nádherném zámku Chateau Mcely dělají zázraky z ingrediencí, které se běžně považují za odpad: chips ze slupky od brambor, pyré ze slupek z kořenové zeleniny a k tomu pesto ze stonků bylinek z vlastní zahrádky!

Grand Restaurant
11. 05. 2016
Na co se těšit? #18 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfólio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět Husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: zmrzlina Foie gras. Menu: - Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub - Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem - Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem - Zmrzlina Foie gras
Grand Restaurant
10. 05. 2016
Ach ta naše tučná kuchyně. V létě tolik těžká je!
Grand Restaurant
06. 05. 2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Grand Restaurant
04. 05. 2016
Na co se těšit? #11 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfolio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: foie gras zmrzlina!
Grand Restaurant
03. 05. 2016
Humr ("vysavač mršin z mořského dna") patří k nejdražším pokrmům na světě, a nejchutnějším. Moc soli a koření mu na talíři rozhodně neprospívá.


 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top