Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
27. 05. 2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Grand Restaurant
24. 05. 2016
Vegetarianský den. Řepa je superfood za supercenu. Ale tu kvalitu je třeba sledovat i u farmářů!
Grand Restaurant
20. 05. 2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Grand Restaurant
17. 05. 2016
Jamón - nejslavnější španělská sušená šunka z iberijských prasat krmených žaludy. Všimněte si malého rozdílu v barvě levého a pravého proužku masa. I takový detail je projevuje v chuti a ceně této delikatesy.
Grand Restaurant
13. 05. 2016

V restauraci Piano Nobile v nádherném zámku Chateau Mcely dělají zázraky z ingrediencí, které se běžně považují za odpad: chips ze slupky od brambor, pyré ze slupek z kořenové zeleniny a k tomu pesto ze stonků bylinek z vlastní zahrádky!

Grand Restaurant
11. 05. 2016
Na co se těšit? #18 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfólio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět Husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: zmrzlina Foie gras. Menu: - Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub - Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem - Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem - Zmrzlina Foie gras
Grand Restaurant
10. 05. 2016
Ach ta naše tučná kuchyně. V létě tolik těžká je!
Grand Restaurant
06. 05. 2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Grand Restaurant
04. 05. 2016
Na co se těšit? #11 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfolio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: foie gras zmrzlina!
Grand Restaurant
03. 05. 2016
Humr ("vysavač mršin z mořského dna") patří k nejdražším pokrmům na světě, a nejchutnějším. Moc soli a koření mu na talíři rozhodně neprospívá.
Grand Restaurant
29. 04. 2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

Grand Restaurant
26. 04. 2016

Řeřicha patří podle nutricionistů k nejzdravějším zeleninám na světě a přitom vypěstovat si ji můžete snadno v misce za oknem. 

Grand Restaurant
22. 04. 2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)

Grand Restaurant
20. 04. 2016
Latinskoamerická kuchyně je stále více trendy. Velké oblíbenosti se těší především "ceviche" - pokrm ze syrového rybího masa několik hodin marinovaného v citronové nebo limetové šťávě. Kyselina citronová způsobuje, že v mase proběhne denaturace a stává se měkčím a chutnějším. Tradičně se podává s cibulkou, chilli papričkami a koriandrem.
Grand Restaurant
15. 04. 2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Grand Restaurant
12. 04. 2016
3 paprikové studené omáčky. Žlutá, červená, zelená. Jak jednoduchá a chatná příloha k rybě! (Hostaria, Praha 2)
Grand Restaurant
08. 04. 2016

Pražský hrad, 4 hektary, 44 stánků, 18.000 návštěvníků: X. jubilejní ročník největší gastronomické události proběhne 27.5.-29.5.2016. Vstupenky jsou již týden v předprodeji, tak neváhejte a zajistěte si svůj vstup za zvýhodněnou cenu! 

Grand Restaurant
05. 04. 2016
Jaro a trochu i zachvěvy léta jsou tady!
Grand Restaurant
31. 03. 2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Grand Restaurant
29. 03. 2016
U Trojského zámku uz se jaro chystá. Snad budou třešně sladké jako loni.


 
Pospěš si s prací, nikoli s jídlem.
Čínské přísloví
Top