Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
29. 07. 2016

Gastronauti! 27.10.-31.10.2016 proběhne poslední exklusivní Mňam Tour do Katalánska s Pavlem Maurerem. Zbývá ještě posledních pár volných míst a uzávěrka přihlášek končí již 7.8.2016. Pojeďte s námi!

Grand Restaurant
23. 07. 2016

Věděli jste, že voda, ve které uvaříte těstoviny, je díky zbylému škrobu perfektní na mytí nádobí? Když v ní není moc soli, můžete s ní také zalít kytku, ta už si z ní potřebné živiny vytáhne. Hledejte způsoby, jak neplýtvat a znovu zpracovat již využité, planetě to uleví.

Grand Restaurant
19. 07. 2016
Chefove 3 Michelinských restaurantů jsou hraví. V degustačním menu v Sant Pol de Mar - Carnet de Ball má každý chod jméno tance nebo hudby. Třeba - rap, twist, salsa, rock & roll...tohle je - disco - domací sýr, sušené a kandovaé ovoce, syrové mléko...a Bůh ví co ještě :-)))
Grand Restaurant
15. 07. 2016

Pěstujete na zahrádce či na balkoně? Domácí produkty chutnají úplně jinak než ty kupované! Zkuste si něco zasadit a uvidíte jakou budete mít ze sebe radost až Vám vyroste první jahůdka či mrkvička! Anebo si jen tak na louce natrhejte sedmikrásky a hoďte si je do jogurtu či salátu! - Mají blahodárné účinky na játra, žlučník a dýchací cesty:)

Grand Restaurant
12. 07. 2016
Vadí vám automaty na slazené nápoje a tyčinky? A co takhle pouliční automat, kde si non-stop mužete koupit čerstvé maso na steak, entrecote nebo hamburger? Barcelona je i městem jídla!
Grand Restaurant
08. 07. 2016

Domácí fíkový koláč "co dům dal": sušené fíky a kukuřičná mouka na hranici expirace, trochu bílého jogurtu od snídaně, pár vlašáků ze zahrádky, pšeničné otruby, med, skořice, vajíčka od sousedky, starší banán a trochu čerstvé pomerančové kůry. Voilà!

Grand Restaurant
01. 07. 2016

Nedopalky zabíjí. Věděli jste, že každý odhozený filtr znečistí až 500l mořské vody?

Grand Restaurant
28. 06. 2016

Uvnitř vyplechované, zvenčí dřevěné staré chlaďáky (předchůdce elektrických ledniček) nepatří na smetiště! V luxusní stylové restauraci "zahrají" design, ale i uchovají víno ve stabilní teplotě. Zero Waste.

Grand Restaurant
24. 06. 2016

Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.

Grand Restaurant
21. 06. 2016
Houskový knedlík a klobása s ušlechtilou plísní? Ba ne. Je to hořká čokoláda posypaná praškovým cukrem a bageta s olivovým olejem. Malá gastronomická pocta surrealismu ve městě Salvadora Dalí.
Grand Restaurant
17. 06. 2016

Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)

Grand Restaurant
14. 06. 2016
Kdo by to řekl, že tahle zmrzlina je s příchutí husích/kachních jater? Další mistrovský kousek pana Töpfera nemá chybu.
Grand Restaurant
10. 06. 2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.

Grand Restaurant
07. 06. 2016
Vypadá jako "bažant" s užšim koncem. Ale - Pije se z něj víno ve Španělsku už od středověku přímo tenkým proudem do pusy. Ušetřite za sklenky, víno okysličíte a mužete pít v kolektivu bez hygienickych obav :-)))
Grand Restaurant
04. 06. 2016

Je libo květinové šaty? :)

Grand Restaurant
31. 05. 2016
Vegetariani byli pozvani na maso a naopak. Etnosvět, U Štěpana, Gran Fierro, Husí jatra, Angusfarm... Kdo vyhral?
Grand Restaurant
27. 05. 2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Grand Restaurant
24. 05. 2016
Vegetarianský den. Řepa je superfood za supercenu. Ale tu kvalitu je třeba sledovat i u farmářů!
Grand Restaurant
20. 05. 2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Grand Restaurant
17. 05. 2016
Jamón - nejslavnější španělská sušená šunka z iberijských prasat krmených žaludy. Všimněte si malého rozdílu v barvě levého a pravého proužku masa. I takový detail je projevuje v chuti a ceně této delikatesy.


 
Divné je, když si dáte kapra namodro a dostanete po něm žloutenku.
Vlasta Burian
Top