Výpis příspěvků

 
Grand Restaurant
23. 08. 2016
Která česká biopotravina letos zvítězí? Porota zasedla a ochutnala. Výsledky budu vyhlášeny 5. Září.
Grand Restaurant
20. 08. 2016

Tento plakát byl vytvořen během 1. světové války. Kvůli nedostatku jídla nabádá: nakupujte s rozmyslem, vařte šetrně, používejte méně mouky a masa, nakupujte lokální potraviny, nandejte jen tolik jídla, kolik opravdu potřebujete, zbytky dále využívejte a NEPLÝTVEJTE. Tato výzva platí i dnes!

Grand Restaurant
16. 08. 2016
Někdo nerad ústřice a jiný zase nesnáší kaviár. Ústřice jemně sypaná kaviárem podávaná v kořeněném nálevu z mořské vody - to je lahůdka pro všechny co milují seefood.
Grand Restaurant
13. 08. 2016

Také vám doma chybí pár šálků na kafe? Máme pro vás tip, jak je rychle a snadno "vyrobit". Stačí si jen vymýt pár skleniček od jogurtu a je to! Místo podšálku pak může posloužit třeba opracovaný kus dřeva, co jste našli v přírodě. Je to sice trošku hipsteřina, ale fantazii se meze nekladou!

Grand Restaurant
09. 08. 2016
Čím víc olivovník trpí, tím lepší plody. Podobně je to s révou vinnou. A jak je to s homo sapiens?
Grand Restaurant
05. 08. 2016

V Kristině Hrádku neradi plýtvají, a proto pro nás na začátek připravili tuto dančí paštičku ze hřbetu divočáka, odřezků a z "horší" zeleniny. Podávali ji s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem. Mňam!

Grand Restaurant
01. 08. 2016
Kazdy ten kousek je z jineho more. Srdce je ze Stredozemi, pobliz Barcelony a skorapka prapodivneho a extremne draheho "seafood" - husokrkeho vilejse pochazi z Atlantiku v Galicii.
Grand Restaurant
29. 07. 2016

Gastronauti! 27.10.-31.10.2016 proběhne poslední exklusivní Mňam Tour do Katalánska s Pavlem Maurerem. Zbývá ještě posledních pár volných míst a uzávěrka přihlášek končí již 7.8.2016. Pojeďte s námi!

Grand Restaurant
23. 07. 2016

Věděli jste, že voda, ve které uvaříte těstoviny, je díky zbylému škrobu perfektní na mytí nádobí? Když v ní není moc soli, můžete s ní také zalít kytku, ta už si z ní potřebné živiny vytáhne. Hledejte způsoby, jak neplýtvat a znovu zpracovat již využité, planetě to uleví.

Grand Restaurant
19. 07. 2016
Chefove 3 Michelinských restaurantů jsou hraví. V degustačním menu v Sant Pol de Mar - Carnet de Ball má každý chod jméno tance nebo hudby. Třeba - rap, twist, salsa, rock & roll...tohle je - disco - domací sýr, sušené a kandovaé ovoce, syrové mléko...a Bůh ví co ještě :-)))
Grand Restaurant
15. 07. 2016

Pěstujete na zahrádce či na balkoně? Domácí produkty chutnají úplně jinak než ty kupované! Zkuste si něco zasadit a uvidíte jakou budete mít ze sebe radost až Vám vyroste první jahůdka či mrkvička! Anebo si jen tak na louce natrhejte sedmikrásky a hoďte si je do jogurtu či salátu! - Mají blahodárné účinky na játra, žlučník a dýchací cesty:)

Grand Restaurant
12. 07. 2016
Vadí vám automaty na slazené nápoje a tyčinky? A co takhle pouliční automat, kde si non-stop mužete koupit čerstvé maso na steak, entrecote nebo hamburger? Barcelona je i městem jídla!
Grand Restaurant
08. 07. 2016

Domácí fíkový koláč "co dům dal": sušené fíky a kukuřičná mouka na hranici expirace, trochu bílého jogurtu od snídaně, pár vlašáků ze zahrádky, pšeničné otruby, med, skořice, vajíčka od sousedky, starší banán a trochu čerstvé pomerančové kůry. Voilà!

Grand Restaurant
01. 07. 2016

Nedopalky zabíjí. Věděli jste, že každý odhozený filtr znečistí až 500l mořské vody?

Grand Restaurant
28. 06. 2016

Uvnitř vyplechované, zvenčí dřevěné staré chlaďáky (předchůdce elektrických ledniček) nepatří na smetiště! V luxusní stylové restauraci "zahrají" design, ale i uchovají víno ve stabilní teplotě. Zero Waste.

Grand Restaurant
24. 06. 2016

Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.

Grand Restaurant
21. 06. 2016
Houskový knedlík a klobása s ušlechtilou plísní? Ba ne. Je to hořká čokoláda posypaná praškovým cukrem a bageta s olivovým olejem. Malá gastronomická pocta surrealismu ve městě Salvadora Dalí.
Grand Restaurant
17. 06. 2016

Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)

Grand Restaurant
14. 06. 2016
Kdo by to řekl, že tahle zmrzlina je s příchutí husích/kachních jater? Další mistrovský kousek pana Töpfera nemá chybu.
Grand Restaurant
10. 06. 2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.



 
Uvést dívku do noblesního restaurantu – to je dobrý začátek romantického příběhu.
Anonym
Top